Avajaispäivä: 6.6.2022
Asiakas: Kansanvalistusseura rs
Tuoteryhmä: näyttelysuunnittelu ja konseptointi

Kansanvalistusseura rs, joka tunnetaan myös lyhenteellä KVS -säätiö, on sivistystyötä ja elinikäistä oppimista edistävä organisaatio.

Sivistyksen arvon ja toimintansa esittelyksi KVS teki uuden aluevaltauksen ja aloitti näyttelytoiminnan perustamalla Tiedekeskus Sopen.

Näyttelyn sisällöt rakentuivat alan huippuammattilaisten workshoppien pohjalta. Sparrasimme KVS:n tiimiä tiivistämään sisältöjä näyttelyn muotoon sekä toteutimme näyttelyn visuaalisen ilmeen sekä suunnittelimme näyttelyrakenteet ja näyttelyn toiminnalliset elementit.

Näyttely avattiin kesäkuussa 2022 KVS:n toimitiloissa Helsingin Bulevardilla. Näyttely sovitettiin alunperin toimistotilaksi tarkoitettuun huoneeseen. Tilan koko ja alkuperäinen käyttötarkoitus teki suunnittelutyöstä haastavan, mutta mielenkiintoisen. Hieman myöhemmin näyttely siirrettiin Helsingin Töölöön, jonne KVS:n toiminta siirtyi. Uudelleensovitimme näyttelyn nyt jugendtalon tilaohjelmaan sopivaksi.

Tiedekeskus Soppi on osoittautunut KVS:n toiminnassa erinomaiseksi paikaksi esitellä suomalaisen sivistyksen tarinaa sekä KVS:n toimintaa ja järjestää erilaisia tapahtumia.


Linkit:
Tiedekeskus Sopen verkkossivut